BørneIntra v2.16

Velkommen til Daginstitution Munkebo

omsorg, glæde, nærvær og udvikling

Skiftende billeder

Daginstitution Munkebo består af de tre børnehuse 'Columbus', 'Himmelblå' og 'Solbakken'.

 • I Børnehuset Columbus er der en vuggestuegruppe på 12 vuggestuebørn, samt plads til 66 børn i alderen 2,10 år og indtil året inden de bliver førskolebørn.
 • I Børnehuset Himmelblå er der plads til 44 børn i alderen 2,10 år og indtil året inden de bliver førskolebørn.
 • I Børnehuset Solbakken er der plads til 66 førskolebørn.

Vi ligger ideelt og dejligt naturskønt placeret for familier som ønsker korte afstande til skov, strand og de store indkøbscentre i Odense, samt nem adgang til motorvej.

Vores dejlige og spændende legepladser er nærmeste nabo til den nye Munkebo Aktive Bypark.

Seneste nyhed...

Bymennesket mangler naturen - Natursyn Podcast

Spændende snak om vores brug af naturen, og ikke mindst, hvilken gavn har børnene af at være ude i skoven/naturen - og hvad tænker børn om naturen.

  Billede

Richard Louvs bog ’Last Child in the Woods’ satte for 10 år siden fokus på børn og unges mangel på natur og startede en national debat i USA. Bogen er nu udkommet på dansk med titlen ’Det sidste barn i skoven’. Dorte Dalgaard (Journalist, DR) møder læge og adjungeret professor på Ålborg Universitet Kjeld Fredens i Hareskoven i Værløse til en samtale om, hvad det er for en effekt naturen har på både store og små.

Du kan åbne denne Podcast fra DR her.

Opslagstavle...

 •  

  Columbus

  Lindøalléen 77

  Tlf: 6597 7260

  Vuggestue: 2238 9818

  Klyderne/Lappedykkerne: 2325 3402

  Goplerne: 2325 3403

   

  Himmelblå

  Lindøalléen 79

  Tlf: 6597 4130

   

  Solbakken

  Solbakken 633-637

  Tlf:

  Krabberne: 2497 3720

  Muslingerne: 2497 3721

  Søstjernerne: 2497 3722

  21-04-2017
 •  Opslagstavleikon

  VINTERPÅKLÆDNING

  Vi får ofte spørgsmål om påklædning af børnene fra forældre.

  Vi oplever meget sjældent (næsten aldrig) dage her i Danmark, hvor børnene ikke kan komme udenfor - i det mindste en halv time, hvor de kan mærke naturens vejrlige side.
  Det er næsten altid mere et spørgsmål om hvilket tøj barnet har på.

  Nedenunder har jeg lavet en beskrivelse af vinterpåklædning til dit barn, som holder både til de milde og til de rigtig kolde vinterdage.
  Essensen er flere lag, uld inderst, samt regn- og vindtæt yderst.

  Inderst: 
  Inderst burde dit barn have et tyndt og tætsiddende lag uldundertøj. Undgå bomuld. Børn sidder meget på numsen, og sammen med hovedet er underlivet det sted børnene nemmest bliver kolde.

  Mellem: 
  Klæd dit barn i et nyt lag med uld eller et lag med fleece. Uldfleece eller fleece blandet med polyester er det bedste. Undgå jeans eller andet af bomuld som mellemlag.

  Yderst: 
  Det midterste og yderste lag skal være let og løst, men ikke for stort. Det er vigtigt at der er luft mellem en evt. flyverdragt og kroppen.

  Flyverdragten bør være vind- og vandtæt.
  Undgå at købe en meget tyk og for tæt flyverdragt, da dette ofte medfører, at barnet får det for varmt, begynder at svede meget, bliver derved våd på kroppen og begynder at fryse.
  Det er meget vigtigt at flyverdragten kan ånde, ellers forbliver fugten indenfor flyverdragten.

  Hovedet: 
  Vi mister mere varme fra hovedet end fra noget andet sted på kroppen. Derfor er en god hue ekstra vigtig. Vælg uld eller et syntetisk fleecemateriale.
  Og husk; En hue som barnet synes er flot eller smart, er sjovere at have på, og bliver ikke så ofte taget af udenfor. Det er en god idé, at dit barn får lov til at være med og vælge hue.

  Et vand- og vindtæt lag ydderst er ekstra vigtig på dage med blæst. Øreklaffer på huen sikrer varme øreflipper. Vælg halskrave hellere end halstørklæde.

  Hænder: 
  Uld inderst, og vind- og vandtæt yderst. Børn bliver hurtigt kolde på hænderne, og et godt tips er at bruge en tynd vante indeni en lidt tykkere, vind- og vandtæt ydervante.

  Fødder: 
  Også her gælder uld inderst. Er det tørt og koldt er en vinterstøvle med foer og en tex-membran at foretrække. Er det vådt, vil det være nødvendigt med en vandtæt støvle.
  Relativt højt skaft på støvlen er en fordel, sådan at sne og vand ikke så nemt kan komme ind.

  Der findes støvler som klarer både kulde og vand. De kan være relativt dyre, så det kan nogle gange bedre betale sig at have to slags vinterstøvler.

  Støvlene bør være så store, at der er plads til et ekstra par med tykke uldstrømper udenpå de tynde uldstrømper inderst.

  Undgå undertøj af bomuld!
  Bomuld giver kolde og våde børn. Undgå derfor undertøj af bomuld. Bomuldslaget forhindrer fugten i at blive transporteret ud og væk fra kroppen.

  Solcreme?
  Det kan være behov for solcreme, på en flot vinterdag, hvor solen stråler fra en skyfri himmel. Sne reflekterer solens stråler i langt højere grad end græs, jord, sand og vand, så vurder om dit barn skal have en solcreme på.
  Husk at bruge en solcreme beregnet til børn.

  HUSK!
  Vind gør den effektive temperatur koldere.

  03-04-2016