Traditioner
 

 På Bøgebjerg har vi mange traditioner, hvor børn, forældre og søskende er bidragende og medvirkende til diverse arrangementer. 

Vi følger årets gang med de traditioner der passer til årstiden.

Fastelavn Februar:

Alle børn og voksne er udklædte. Vi hygger med tøndeslagning og fælleslege som bide til bolle, sanglege m.m.

Arbejdsdage April/oktober:

Vi har to årlige arbejdsdage lørdag (kl.9.00-15.00) forår og efterår.

Forældre, børn og personale arbejder med en masse vidt forskellige praktiske opgaver. Vi er inddelt i arbejdshold også et hold der sørger for forplejning. De voksne i børnehaven sørger for, at der er de materialer der skal bruges.

Der bliver arbejdet både ude og inde – syet kostumer til årets teaterstykke, for så siden hen, at bruge tøjet til spontan udklædning og rollelege.

Bedsteforældredag Maj/ juni:

Vi optræder i det fri med et teaterstykke/ cirkus for bedsteforældre. I april/maj starter vi med, at øve de forskellige scener. De ældste børn har ofte ”roller”, hvor der kræves en særlig indsats, mens de yngste optræder med en sang. Fornemmelsen ved, at være med i et fælles teaterstykke, styrker selvtilliden og vi har erfaret, at mange børn rykker udviklingsmæssigt gevaldigt efter overvindelserne ved at turde turde.

Forældrekaffe:

Vi har næsten altid kaffe/the på kanden, alle er velkomne til, at tage en kop – er kanden tom brygger man bare en ny portion.

Ved særlige forældrekaffe dage er der opslag oppe. Vi har fast forældre kaffe/æblegløgg når der er Luciaoptog.

Romsø Juni:

Vi kigger på Romsø hver dag.

Det er derfor meget vigtigt for os, at vi kommer til Romsø for, at se til øen i Storebælt.

De yngste er ikke med på denne tur, det kan godt være en overvældende oplevelse, at sejle med Romsøbåden.

Afslutning Juni:

Afskedsfest for kommende skolebørn

Høst August-oktober:

Høsttema over en længere periode, hvor vi sylter og samler ind til vinterens forråd.

Lanternefest novenber:

I slutningen af november fejrer vi solhvervet - Vi laver lanterner for, at lyse så vi kan finde lygtemanden. Vi synger også lanternesangene for lygtemanden, som han bliver rigtig glad for. Lygtemanden har gemt sig et eller andet sted. Vi finder ham altid og han har godteposer med til alle børn.

December:

Der er altid nisser på spil! Drillenisser, sjove nisser, opgave nisser, flinke nisser og det har sket at vi har set julemanden med sit rensdyr.