BørneIntra v2.17

Marslev Børnehus

Billede

Marslev Børnehus er en del af institutionen Marslev Skole og Børnehus. En såkaldt "Landsby-model"

Marslev Børnehus er fysisk adskilt fra  Marslev Skole og SFO, dog kun med en fodboldbane imellem.

Vi har meget samarbejde på tværs, idet Marslev Børnehus og Marslev SFO altid har fælles morgenåbning og fælles pasning i ferie.Vi benytter jævnligt gymnastiksalen eller SFOens lokaler, som dele af året står ledige om formiddagen.

I forårs- og sommermånederne har vi førskolegruppe der.

Vi samarbejder også med skolens personale, således at der bliver en rød tråd gennem barnets tid i Marslev Skole og Børnehus.

Vi har fælles bestyrelse.

Pr. 1.1.2017 er dagplejen Marslev, Birkende, Nymarken, Rynkeby og Langeskov ( kaldet distrikt Syd) blevet en afdeling af Marslev Skole og Børnehus. Hverdagen for den enkelte dagplejer fortsætter som hidtil, den øvrige omorganisering vil blive implementeret i perioden frem til sommerferien 2017.

Seneste nyhed...

Bymennesket mangler naturen - Natursyn Podcast

Spændende snak om vores brug af naturen, og ikke mindst, hvilken gavn har børnene af at være ude i skoven/naturen - og hvad tænker børn om naturen.

  Billede

Richard Louvs bog ’Last Child in the Woods’ satte for 10 år siden fokus på børn og unges mangel på natur og startede en national debat i USA. Bogen er nu udkommet på dansk med titlen ’Det sidste barn i skoven’. Dorte Dalgaard (Journalist, DR) møder læge og adjungeret professor på Ålborg Universitet Kjeld Fredens i Hareskoven i Værløse til en samtale om, hvad det er for en effekt naturen har på både store og små.

Du kan åbne denne Podcast fra DR her.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  VINTERPÅKLÆDNING

  Vi får ofte spørgsmål om påklædning af børnene fra forældre.

  Vi oplever meget sjældent (næsten aldrig) dage her i Danmark, hvor børnene ikke kan komme udenfor - i det mindste en halv time, hvor de kan mærke naturens vejrlige side.
  Det er næsten altid mere et spørgsmål om hvilket tøj barnet har på.

  Nedenunder har jeg lavet en beskrivelse af vinterpåklædning til dit barn, som holder både til de milde og til de rigtig kolde vinterdage.
  Essensen er flere lag, uld inderst, samt regn- og vindtæt yderst.

  Inderst: 
  Inderst burde dit barn have et tyndt og tætsiddende lag uldundertøj. Undgå bomuld. Børn sidder meget på numsen, og sammen med hovedet er underlivet det sted børnene nemmest bliver kolde.

  Mellem: 
  Klæd dit barn i et nyt lag med uld eller et lag med fleece. Uldfleece eller fleece blandet med polyester er det bedste. Undgå jeans eller andet af bomuld som mellemlag.

  Yderst: 
  Det midterste og yderste lag skal være let og løst, men ikke for stort. Det er vigtigt at der er luft mellem en evt. flyverdragt og kroppen.

  Flyverdragten bør være vind- og vandtæt.
  Undgå at købe en meget tyk og for tæt flyverdragt, da dette ofte medfører, at barnet får det for varmt, begynder at svede meget, bliver derved våd på kroppen og begynder at fryse.
  Det er meget vigtigt at flyverdragten kan ånde, ellers forbliver fugten indenfor flyverdragten.

  Hovedet: 
  Vi mister mere varme fra hovedet end fra noget andet sted på kroppen. Derfor er en god hue ekstra vigtig. Vælg uld eller et syntetisk fleecemateriale.
  Og husk; En hue som barnet synes er flot eller smart, er sjovere at have på, og bliver ikke så ofte taget af udenfor. Det er en god idé, at dit barn får lov til at være med og vælge hue.

  Et vand- og vindtæt lag ydderst er ekstra vigtig på dage med blæst. Øreklaffer på huen sikrer varme øreflipper. Vælg halskrave hellere end halstørklæde.

  Hænder: 
  Uld inderst, og vind- og vandtæt yderst. Børn bliver hurtigt kolde på hænderne, og et godt tips er at bruge en tynd vante indeni en lidt tykkere, vind- og vandtæt ydervante.

  Fødder: 
  Også her gælder uld inderst. Er det tørt og koldt er en vinterstøvle med foer og en tex-membran at foretrække. Er det vådt, vil det være nødvendigt med en vandtæt støvle.
  Relativt højt skaft på støvlen er en fordel, sådan at sne og vand ikke så nemt kan komme ind.

  Der findes støvler som klarer både kulde og vand. De kan være relativt dyre, så det kan nogle gange bedre betale sig at have to slags vinterstøvler.

  Støvlene bør være så store, at der er plads til et ekstra par med tykke uldstrømper udenpå de tynde uldstrømper inderst.

  Undgå undertøj af bomuld!
  Bomuld giver kolde og våde børn. Undgå derfor undertøj af bomuld. Bomuldslaget forhindrer fugten i at blive transporteret ud og væk fra kroppen.

  Solcreme?
  Det kan være behov for solcreme, på en flot vinterdag, hvor solen stråler fra en skyfri himmel. Sne reflekterer solens stråler i langt højere grad end græs, jord, sand og vand, så vurder om dit barn skal have en solcreme på.
  Husk at bruge en solcreme beregnet til børn.

  HUSK!
  Vind gør den effektive temperatur koldere.

  03-04-2016